Výhra v lotérii

Byť bohatý sa dá aj pomocou lotérie. Ak chcete zbohatnúť formou výhry v lotérii musíte si uvedomiť jednu vec. Hrajte preto, že to môže byť zábava, a nie preto, že chcete zbohatnúť. Aj odborníci radia, aby ste nehrávali preto, že musíte vyhrať, ale preto, že z toho máte potešenie. Nepridávajte si stres, veď šanca, že naozaj vyhráte je veľmi malá. V závislosti od typu lotérie, ktorú hráte, pravdepodobnosť výhry sa pohybuje niekde medzi 1 ku 14 miliónom a 1 ku 140 miliónom. Ako už veľa cynikov v minulosti dokázalo, skôr umriete nejakú osobitnú smrťou (napr. do vás udrie blesk), než by ste vyhrali v lotérii. Mnoho pravidelných hráčov lotérie predpokladá, že čím viac peňazí staví, tým väčšia je šanca na výhru. Hoci zvýšenie počtu lístkov zvyšuje pravdepodobnosť výhry, ak hráte viac rôznych lotérií, vaše šance sa nezvyšujú, pretože každý ťah má svoje vlastné pravdepodobnosti. Inými slovami, pravdepodobnosť, že vyhráte lotérii s tisíckou žrebov je rovnaká ako s jedným žrebom.

Bolo vytvorených mnoho systémov, ktoré majú predpovedať čísla ťahané v lotérii, ale počet možných kombinácií je tak obrovský a výhier tak málo, že neexistuje dostatok presných dát, ktoré by to umožnila.

Mnohé samozvané médiá sa pokúšali predpovedať čísla v lotérii a to s rôznymi výsledkami. Jeden z najznámejších bol Derren Brown so svojou show Ako vyhrať lotérii. Jeho show vrcholila živým vysielaním Národnej lotérie. Brown by samozrejme, vzhľadom k tomu, že všetky čísla uhádol, vyhral, ale pochopiteľne si nekúpil lístok.


Tak ako pri všetkom v živote, najprv musíte hrať, aby ste mohli vyhrať. Ak sa túžite zapojiť do lotérie, kúpte si tiket. Keď si nekúpite tiket, nemôžete vyhrať. Keď ho už máte v rukách, nemyslite na to, že celé vaše šťastie závisí na výhre v lotérii. A hlavne ostaňte optimistickí. Keď už vyhráte, alebo ešte len túžite vyhrať, položte si tiež otázku: urobí vás výhra šťastnými?

Potom nechajte veci voľne plynúť a nerozmýšľajte príliš nad tým, čo môže a nemôže padnúť. Je tiež pravda, že niektoré číslice sú obľúbenejšie, napríklad šťastná sedmička, ktoré sa dokonca objavila v prvej desiatke najčastejšie padajúcich výherných čísel. Vyberte si svoje obľúbené čísla a zvyšok nechajte na náhodu. Možno sa práve vy zaradíte k tým šťastlivcom, čo zbohatli pomocou výhry v lotérii.