Tipy ako byť bohatým

Veľa ľudí si praje zbohatnúť a má vcelku presnú predstavu, ako by dané bohatstvo malo vyzerať. Ona predstava sa väčšinou líšia podľa okolia, v ktorom jedinec žije – inak bude o bohatstve uvažovať človek žijúci v malej dedinke na východe Slovenska a inak niekto, kto býva v centre Paríža celý život.

Nech už ide o akékoľvek hmotné statky, je cesta k nim často spletitá a človek sa na ňu musí riadne pripraviť. Pri honbe za peniazmi však nezabudnite, že peniaze by mali slúžiť vám a nie vy im.

Väčšina bohatých vám pri otázke, ako svoj majetok získali, odpovie, že to rozhodne nebolo jednoduché a cesta bola skutočne dlhá. Samozrejme ale existujú aj tí, ktorí mali jednoducho šťastie a peniaze im spadli rovno do lona. Tou najčastejšou ľahkú cestou je, že sa ľudia bohatí už narodia. Skvelým príkladom je dedička hotelového impéria Paris Hilton, ktorá je ale zároveň preslávená svojím nezvládnutím roly bohatej dedičky. Vo svete je známa pre svoje škandály a prázdny život. Paris Hilton je stelesnením toho, že peniaze nie sú zárukou šťastia a už vôbec nie tie, o ktoré sme sa nezaslúžili tvrdou prácou.

Ďalšou cestou k instantnému zbohatnutiu by mohla byť výhra v lotérii, ale ako hovorí štatistika - nemusíte sa toho v žiadnom prípade obávať. Samozrejme existujú šťastlivci, ktorí vyhrajú desiatky miliónov a zmení im to život, ale spýtajte sa sami seba, koľko ich zo svojho okolia poznáte.

Aby ste sa stali bohatými, nemusíte spoliehať len na náhodu - stačí, keď váš mozog bude mať svoj deň a dostanete geniálny nápad. Ak sa trafíte do niečoho, čo chce veľa ľudí, môže vám to začať celkom slušne vynášať.

Samotný nápad však nestačí - musíte byť schopní daný nápad aj adekvátne realizovať (alebo ho aspoň dobre predať). Ak toho nie ste schopní, tak nezbohatnete, aj keď by vaša myšlienka bola úplne revolučná. Brilantných nápadov, ktoré nevyužité niekam zapadli, je obrovská kopa, tak sa nevzdávajte.